Zegelringen

Ruim assortiment Zegelringen voor heren. Zegelringen zijn al heel lang een populair sieraad voor heren. Waar vroeger de zegelring een echte functie had is het tegenwoordig slechts ter versiering. Bij Lookinggoodtoday vind je veel verschillende modellen Zegelringen al vanaf €24,95. Kortom wanneer jij geïnteresseerd bent in een mooie Zegelring voor mannen, dan vind je vast een mooie Ring in ons assortiment.

39 Artikelen

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Van laag naar hoog sorteren

39 Artikelen

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Van laag naar hoog sorteren


ZegelringenZegelringen zijn ronde of vierkante ringen met een platte bovenkant waar vroeger een zegel in zat. Tegenwoordig wordt de zegelring natuurlijk niet meer gebruikt om brieven mee te verzegelen, maar is het een mode object geworden. Bij Lookinggoodtoday vind je vele soorten zegelringen van ronde, titanium zegelringen tot robuuste vierkante ringen vervaardigd uit 316L roestvrijstaal. Zegelringen met of zonder edelsteen en ringen met verschillende soorten versieringen.

Geschiedenis van de Zegelring

Een zegelring is een ring die aan de bovenkant een gravure heeft met het familiewapen. Deze is aangebracht in het edelmetaal van de ring of in een in de ring gezette steen. De gravure kan gebruikt worden om een afdruk te maken in zegellak, dit om documenten te verzegelen met een soort van handtekening.
De vertaling van zegelring in het Frans: une chevalière, van het woord chevalier dat ridder betekent) Het dragen en gebruiken van een zegelring is een eeuwen oude traditie van vooraanstaande geslachten in Europese en sommige andere culturen. In Frankrijk, Nederland en Duitsland wordt de ring gedragen om de ringvinger van de linkerhand, in Zwitserland om de ringvinger van de rechterhand. In andere landen wordt de zegelring ook aan de pink van de linker- of rechterhand gedragen. Een zegelring wordt slechts gedragen wanneer jouw familie een zegel of familiewapen heeft. En als je ouder bent dan veertig.

Interessant? Lees hier meer over familiewapens en Zegelringen:
Meer informatie over Zegelringen
Meer informatie over familie wapens
Zegelring
Zegelring
Zegelring
Zegelring
CONTACT
Wij streven ernaar om alle mails op werkdagen tot 16:00 te beantwoorden
ContactContactformulier / Mail
NIEUWSBRIEF
Meld je aan voor de nieuwsbrief en profiteer van vele speciale acties
CONTACT
FacebookFacebook TwitterTwitter InstagramInstagram YouTubeYouTube

Algemene voorwaarden | Privacy